Mark Wednesday 29 May 2024 in your agenda! ICT Group invites you to the ICT Group Smart Logistics Summit at Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen-Rijsenburg. This event will focus on IT challenges and opportunities in the logistics sector.

During the day, various innovative solutions to key issues in logistics will be discussed. Including last-mile challenges, supply chain optimisation, emission registration and warehousing logistics challenges. During this summit, you will have the opportunity to take part in interesting discussions during break-out sessions, attend expert presentations and see real-life examples of successful implementations of IT solutions in the logistics sector.

 • Walther Ploos van Amstel

  Walther Ploos van Amstel

  Voorzitter Stuurgroep Steden en Ruimte Topsector Logistiek

  Op weg naar de zero-impact last mile

  Stadslogistiek gaat over economisch vitale en gezonde binnensteden en woonwijken. En inmiddels gelukkig over veel meer dan alleen zero emissie: minder CO-uitstoot, verkeersveiligheid, geluid en vooral minder verkeer en overlast in de openbare ruimte. Stadslogistiek moet zero impact worden.
  De druk op de ruimte en het streven naar meer leefbaarheid, de energietransitie, circulariteit, en verkeersveiligheid in de stad vraagt om nieuwe oplossingen. De gemeenten gaan erover. Bedrijven moeten volgen.

  Tijdens de ICT Group Smart Logistics Summit presenteert Walther Ploos van Amstel over hoe bedrijven zich kunnen voorbereiden op die toekomst van de last mile naar bijvoorbeeld de bouwplaats, consumenten, de horeca en winkels. En op de retourstromen die uit de stad komen. Wat betekent die nieuwe last mile voor de first van de supply chain? Hoe speel je slim, klantgericht en winstgevend in op al die nieuwe eisen?
   

 • Jeroen van den Berg

  Jeroen van den Berg

  auteur en adviseur gespecialiseerd in warehouse management

  Trends in warehousing

  De turbulente jaren twintig maken pijnlijk duidelijk dat bedrijven onvoldoende controle hebben over hun logistiek. Om meer grip te krijgen willen ondernemingen hun ketens als samenhangend geheel laten opereren. Met de vervanging van alleen een WMS bent je er doorgaans niet. Desnoods gaat het volledige IT landschap op de schop. De laatste trend is de end-to-end supply chain. Onafhankelijk adviseur Jeroen van den Berg onderzocht 20 actuele cases van bedrijven om te achterhalen wat de doelstellingen en beweegredenen zijn om te investeren in logistieke software.

 • Heijmans

  Heijmans

  Emissieregistratie: een succesvolle samenwerking tussen Heijmans, Topsector Logistiek en ICT Incore

  Afgelopen jaar hebben Heijmans, Topsector Logistiek en ICT Incore hun krachten gebundeld en succesvolle stappen gezet op het gebied van emissieregistratie. De bouwsector vult hierin een nadrukkelijke voortrekkersrol ten opzichte van andere sectoren. Binnenkort zullen de overige sectoren echter ook aan de wettelijke emissie-eisen moeten voldoen.

  In een break-out sessie van 40 minuten geeft Nikki Pije (Senior Adviseur Bouwlogistiek) een beeld van de duurzaamheidsinspanningen van Heijmans en de rol die de Supply Chain Portal hierin speelt. Heijmans gebruikt de Supply Chain Portal van ICT Incore op haar bouwlocaties voor de ondersteuning van de bouwlogistiek, waarbij de Portal nu ook emissieregistratie ondersteunt.

  Nikki gaat tijdens haar presentatie in op het belang van inzicht hebben in de emissie-uitstoot, het berekenen van de emissie-uitstoot per rit en het inzichtelijk maken van deze gegevens voor de ketenpartijen die aangesloten zijn op de Portal.

 • APPO

  APPO

  Digitale Revolutie in de Apotheek: Medicatie Thuisbezorgd en Zorg op afstand

  Ontdek hoe Nationale Apotheek en Appo Apotheken de traditionele apotheekwereld transformeren door hybride en volledig online kanalen toe te voegen. Jeroen Donkers, CTO van Appo Groep, deelt inzichten over de uitdagingen, leermomenten en oplossingen om een apotheek te creëren die medicatie 24/7 kan bezorgen, op elk moment en op elke locatie, thuis of in de buurt, door heel Europa. Leer in deze sessie over het inspelen op maatschappelijke trends, het samenspel tussen beveiligde Zorgsystemen in een privacygevoelige omgeving met grensverleggende Cloud technologieën, SaaS-applicaties, in combinatie met het organiseren van e-commerce-logistiek en een gecentraliseerde  klantenservice. 

 • IDS

  IDS

  ICT Yellowstar technologie helpt IDS verladers en vervoerders met elkaar verbinden

  IDS ontzorgt diverse opdrachtgevers bij het organiseren, optimaliseren en visualiseren van goederentransport en alle daarbij behorende data en stellen hen daarmee in staat duurzaam te transporteren en te groeien. Ze zijn volledig thuis is alles van Freight Forwarding tot een volledige 4PL Control Tower oplossing. Hoe complex het ook mag lijken, starten is eenvoudig en alles wat we doen is erop gericht onze opdrachtgever slimmer te maken. Hun supply chain connectivity stelt organisaties in staat om sneller te reageren op verstoringen, kosten te verlagen, klanttevredenheid te verbeteren en risico’s te minimaliseren. Dankzij het digitaliseren van het data- en documentenverkeer worden teams dus slimmer en productiever. Met inzet van ICT Yellowstar helpt IDS verladers en vervoerders met elkaar verbinden.

Sparrendaal

Reserve your spot

You will soon receive more information about the full programme of the ICT Group Logistics Summit. Register now and reserve your spot for this unique opportunity to contribute to the future of the logistics sector in IT.

Reserve your spot

More information?

Please contact Huub van der Linden

Send an email Make a connection
Huub van der Linden